top of page

Pamukkale Efes Leodikya

Türkiye’nin batısı, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile göz kamaştırıyor. UNESCO Kültürel Miras listesindeki Antik Kentler, birbirinden lezzetli tatlar butik turumuzda sizlerle.

pamukkale efes leodikya.png

Pamukkale Efes Leodikya Turu

Unesco Türkiye Kültür Mirasları - Ege Bölgesi

 

Türkiye’nin batısı, tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleri ile göz kamaştırıyor. UNESCO Kültürel Miras listesindeki Antik Kentler, birbirinden lezzetli tatlar butik turumuzda sizlerle.

 

1. Gün: Efes Antik Kenti - Meryem Ana Kilisesi

Efes Antik Kenti MÖ 8600 döneminde basit bir yerleşim olarak başlamış. Yüzyıllar içinde büyüyerek döneminin en önemli dünya başkentlerinden birisi olmuş. 

 

Şehrin güzelliği ile en meşhur yapısı şehir Romalıların eline geçmeden önce, MÖ 550’de Lidya kralı Croesus tarafından yaptırılan ve dünyanın 7 harikası arasında yer alan Artemis Tapınağı. Maalesef bugün tapınaktan  sadece geriye bir kaç parça taş ve sonradan birleştirilmiş bir sütun kalmış. Bir Yunan tanrıçası olan Artemis’in Anadolu’nun bereket tanrıçası Kibele’nin devamı olduğu, Yunan kültürüne sentezlendiği düşünülüyor.
Konaklama: Selçuk

 

2. Gün: Şirince, Leodikya 

Leodikya, Efes'ten sonra Türkiye'nin en büyük ikinci antik kenti olan Laodikya, Tanrı İmparator Augustus'un heykelinin başının çıkarıldığı yerdir. Bu başın diğer tek örneği Vatikan Müzesi'ndedir. Laodikya, Lycus Vadisi'ndeki tüm kasabaları yok eden bir depremden sağ kurtuldu.

Aziz Luka İncili'nde adı geçen 7 vahiy kilisesinden biri, Kutsal Kilise: Antik kentte bir kilisenin ambo platformu ve kutsal bölümleri bulunmaktadır. Dünya Hristiyanlığı 4. yüzyılda kutsal hac için burada buluşmuştur.

Hierapolis-Pamukkale

Ovaya bakan yaklaşık 200 m yüksekliğindeki bir uçurumdaki kaynaklardan çıkan kalsit yüklü sular, Pamukkale'de (Pamuk Saray), mineral ormanları, taşlaşmış şelaleler ve bir dizi teraslı havzadan oluşan gerçek dışı bir manzara yaratmıştır. 2. yüzyılın sonunda M.Ö. Pergamon kralları Attalos hanedanı Hierapolis termal kaplıcasını kurmuştur. Sitede hamam, tapınak ve diğer Yunan anıtlarının kalıntıları görülebilir.

 

Kasabadaki kaynaklardan oluşan bir  piskoposluk yapıldı. 80 yılında St. Philip'in şehit olduğu, 5. yüzyıldaki Martyrium binasıyla anılan Hierapolis, çeşitli kiliseleriyle Doğu Roma imparatorluğu için önemli bir dini merkez haline geldi.

bottom of page